%>
Natura i senderisme :: Espais protegits
  • Tornar a la pàgina anterior
  • Imprimeix la pàgina
  • Envia l´enllaç a un amic

Espais protegits

LA VALL SALINA DE CARDONA

Interior de la mina

L'estrat salí originat per l'assecament d'un mar fa quaranta milions d'anys, aflora a Cardona, en forma d' el.lipse allargassada (Vall Salina), a l' extrem sud-oest de la població. La superfìcie de la Vall Salina és de unes 100 ha, incloses dintre el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya. A Cardona els estrats han emergit a l'exterior formant l' espectacular Muntanya de Sal fenomen poc freqüent anomenat: diaperisme.


SERRA DE CASTELLTALLAT

Serra de Castelltallat

El relleu del municipi de Sant Mateu de Bages és força accidentat amb la serra de Castelltallat, l’alçada màxima de la qual és de 936 m. i és travessat per les rieres de Salo i Coaner, afluents del marge dret del Cardener. Hi trobem una de les masses forestals més importants de la comarca, que han permès que un 70% de la superfície municipal sigui ocupada per boscos de pi blanc, pinassa i alzinars. Aquesta zona es va veure molt afectada pels incendis de 1994 i 1998.
  
CONSORCI DE PROMOCIÓ TURÍSTICA DEL CARDENER- consorcicardener@diba.cat - C-55, Km 39 - 08250 - Sant Martí de Torroella - Tel. 938 361 708