%>
Natura i senderisme :: Espais d' interès natural
  • Tornar a la pàgina anterior
  • Imprimeix la pàgina
  • Envia l´enllaç a un amic

Espais d' interès natural

Pàgina 1»  [1 | 2]

AIGÜAMOLLS DE LA BÒBILA

Aigüamolls de la bòbila


El municipi de Santpedor, situat al pla de Bages, presenta un relleu pla ( fet que li ha permès un aprofitament agrícola ) i és drenat per la riera de riu d’Or, que travessa el terme de nord a sud.
Els aigüamolls de la Bòbila estan situats al sud de Santpedor, en els terrenys que ocupava l’antiga bòbila.


BOSC FILADOR

Bosc filador

Al marge dret del riu Cardener, al municipi de Callús, i a prop dels Manxons hi ha un entorn natural de bosc de ribera on neix el canal d' aigua que va fins a la Fàbrica Nova (industria tèxtil del s.XIX). En aquest paratge fins fa pocs anys si fabricaven cordes de manera artesenal en unes petites instal.lacions que hi va construir la família Comes. A banda de l'activitat cordera que hi havia hagut, és un espai de lleure on es pot gaudir de passejades entre el bosc de ribera.


FONTS DE SANT SALVADOR

Font de la Tosca

La xarxa hidrogràfica de Sant Salvador de Guardiola es forma a l’entorn de la riera de Guardiola, afluent del riu Cardener, que travessa de ponent a llevant el municipi. En el seu camí hi neixen diferents rierols: per la banda dreta, els més importants són el Torrent de Torroella i el del Massac; per l’esquerra, hi trobem el torrent de Valldeperes, el de les Fonts i el de Montgrós. Per aquest motiu, hi ha un gran nombre de fonts al municipi.


LES TORRES

Vistes des de Les Torres a Sant Joan de Vilatorrada


Extensa plana situada a l’extrem occidental del pla de Bages, dins el terme de Sant Joan de Vilatorrada, excepte un petit extrem que correspon al de Santpedor.
S´hi apleguen el conreu cerealístic, els boscos, la bardissa i l’aigüamoll. Els torrents de Joncadella i Fondo augmenten la seva biodiversitat amb la seva vegetació de ribera.


MUNTANYA DE COLLBAIX

Muntanya de Collbaix

El terme de Sant Joan de Vilatorrada, dins el pla de Bages, està format per uns relleus suaus que es contraposen a una sèrie d’elevacions: Jaumendreu, Montcunill i Collbaix. Collbaix s’enlaira sobtadament a ponent del pla de Bages. Les valls excavades per les rieres de Fonollosa al costat nord i Rajadell al sud, retallen i enalteixen més encara la figura de Collbaix. La seva extensió total és de 400 ha. Des de Sant Joan s'accedeix seguint les marques del GR-3.


PLA DE REGUANT

Pla de Reguant


El Pla de Reguant és un bosc de ribera situat al sud del nucli urbà de Súria, al marge dret del riu Cardener.
El meandre que fa el riu en aquesta zona ha afavorit que es formés l’actual bosc de ribera de 19 hectàrees, el més gran de la Catalunya central.
El Pla de Reguant, a l’extrem de la serra de Castelltallat i també a mig camí entre el mar i els Pirineus, fa que la seva biodiversitat sigui especialment rica.


Registres del 1 al 6 de 9


  
CONSORCI DE PROMOCIÓ TURÍSTICA DEL CARDENER- consorcicardener@diba.cat - C-55, Km 39 - 08250 - Sant Martí de Torroella - Tel. 938 361 708