%>
  • Tornar a la pàgina anterior
  • Imprimeix la pàgina
  • Envia l´enllaç a un amic

Natura i senderisme

No es gens estrany que les rutes en carro o en diligència per paratges rurals del Cardener estiguin perfectament consolidades, ja que és un territori que convida a ser conegut a un ritme tranquil, pausat. El ritme assossegat del carro o d' una passejada a peu o en bicicleta és indispensable per detectar tot tipus de testimoniatges.

El territori del Cardener ofereix tot tipus de sensacions agradables. Quan estenem la mirada cap al sud, sempre topem amb la postal idíl•lica de la serralada de Montserrat. Si ens encarem al nord, la dentada silueta dels Pirineus ens delimita l'horitzó. Des de la majoria de miradors naturals que podem trobar ens adonarem que estem en un espai natural privilegiat.

En ben pocs quilòmetres podem passar de 210 metres sobre el nivell del mar de Manresa o sant Joan de Vilatorrada, als 932 del turó de Cal Pons de Castelltallat o els 682 del Castellot de castelladral. És tot un luxe circular lentament amb un turisme pels camins que porten al Santuari de Joncadella, al de Coaner o a l'església romànica de Sant Cugat del Racó, per posar-ne només tres exemples.

 

Serra de Castelltallat
 Serra de Castelltallat
 
Cogullò de Cal Torre
 Cogullò de Cal Torre
 
Llacs d´Argençola
 Llacs d'Argençola
 
Vistes des de Les Torres a Sant Joan de Vilatorrada
 Vistes des de Les Torres a Sant Joan de Vilatorrada
 
Muntanya de Sal
 Muntanya de Sal
 
Pla de Reguant
 Pla de Reguant
 


  
CONSORCI DE PROMOCIÓ TURÍSTICA DEL CARDENER- consorcicardener@diba.cat - C-55, Km 39 - 08250 - Sant Martí de Torroella - Tel. 938 361 708